Temesist'ten Afganistan'a 10 milyon dolarlık gıda deposu

Akıllı raf sistemleri ile bilinen Temesist, NATO'nun Afganistan'da açtığı 10 milyon dolarlık gıda deposu ihalesini aldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İhalede Dubaili, Çinli ve İspanyol rakiplerini geride bırakan şirket, Kandahar ile Kabil şehirlerinde kurulacak depoları 3 ay içinde teslim edecek.

Bilecik'te bulunan fabrikasında ayda 2.000 ton çelik üreten Temesist Raf, şu an 42 ülkeye akıllı raf sistemleri ihraç ediyor. Toplam 18.000 metrekare alanda üretimlerinin bulunduğunu belirten şirketin yönetim kurulu başkanı Halil İbrahim Gül, ?Türkiye sanayiinde endüstriyel de ihtiyacı olan firmaların yüzde 90'ı bizim müşterimiz.? dedi.

Proje odaklı faaliyetlerinin bulunduğunu anlatan Halil İbrahim Gül, ihracat yaptıkları ülkelerin içinde Almanya, İtalya, Suudi Arabistan, Irak, Azerbaycan ve Bulgaristan'ın da bulunduğunu bildirdi. Gül, ?Bulgaristan'da Avrupa'nın en büyük deposunu kuruyoruz. Orta Afrika'da Kamerun'u üs seçtik ve bu ülkede de finans kurumlarına ve Telekom operatörü şirketlere projeler sunacağız.? dedi.

ÜRETTİKLERİNİN YÜZDE 60'INI İHRAÇ EDECEK

Bilecik'te kurulu üretim sahasına ek yatırım yaptıklarını açıklayan Gül, bunun yanı sıra Azerbaycan'da bir fabrika kurduklarını aktardı. Çevre ülkelere buradan üretim ve satış yapacaklarını duyurdu.

Şu an üretimlerinin yüzde 35'ini ihraç ettiklerini de bildiren Gül, 2014'te bu oranı yüzde 60'a çıkaracaklarını vurguladı. 2011'de ciroda yüzde 65 büyüdüklerini, bu sene ise yüzde 50'yi aşan bir büyüme tahmin ettiklerini dile getirdi. Temesist Yönetim Kurulu Başkanı, ?2 sene sonra Osmaniye'de 4 milyon TL'ye mal olacak yeni bir üretim sahası kuracağız. Aynı dönemde Kamerun'da fabrika açacak; çevre ülkelere üretim ve satışı bu ülkeden yapacağız.? ifadelerini kullandı.

NATO DA TEMESİST'İ TERCİH ETTİ

NATO'nun Afganistan'da açtığı gıda deposu ihalesini alarak, yeni bir başarı elde ettiklerini belirten Gül, şunları kaydetti:

?NATO'ya daha evvel Afganistan temsilcimiz Mersin merkezli Trader İthalat ve İhracat Limited Şirketi kanalı ile 3 günde 7 tırlık ürün üretip verdik. Bunun bir kısmını da uçakla Afganistan'a göndermiştik. Bugün anlıyoruz ki o zaman çok süratli şekilde üretim yapıp uçakla Afganistan'a kısa zamanda yaptığımız teslimat gıda deposu ihalesini almamızda bize büyük bir referans olmuştur.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber